Mijn diensten

Ieder afscheid is anders. Sommige mensen weten al lange tijd dat het afscheid nadert  en hebben er al veel over nagedacht en gesproken. Andere mensen worden plotseling geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. Wat uw situatie ook is, ik kan u helpen het afscheid naar wens vorm te geven. Ik kan de volledige zorg uit handen nemen, of een gedeelte ervan. Het belangrijkste is dat het afscheid op een manier plaatsvindt die past bij de persoon die is overleden en waar u als nabestaande later met een goed gevoel op terug kijkt.

Uitvaartzorg Deventer

Wat kan ik zoal voor u betekenen?

Laatste wensen vooraf bespreken

Het is goed als uw nabestaanden weten hoe u over de laatste levensfase en over de uitvaart denkt. U kunt dit tijdens een persoonlijk gesprek met mij en uw nabestaanden vastleggen. Mijn ervaring is dat dit veel rust brengt in een periode van rouw.

Uitvaartcodicil

Misschien vindt u het te vroeg om over uw eigen uitvaart te praten met uw omgeving, maar heeft u er al wel over nagedacht en wilt u dit vastleggen. Dan kunt u het uitvaartcodicil invullen. Een ingevuld codicil dat opgeborgen is bij belangrijke papieren, kan uw nabestaanden bij een plotseling overlijden enorm helpen.

» Download Uitvaartcodicil

Laatste verzorging van de overleden persoon

Nadat het overlijden is vastgesteld gaat er een korte periode overheen voordat de uitvaart plaatsvindt. Wat gebeurt er in die periode met het lichaam van uw dierbare? Ik begeleid u in de keuzes die u maakt ten aanzien van opbaring, verzorging, kleding, vervoer, etc.

Overlijdensbericht en aangifte bij de gemeente

Ik verzorg desgewenst het drukwerk van de overlijdensberichten en de overlijdensadvertentie voor u. Ook kan ik de aangifte bij de gemeente voor u verzorgen.

De uitvaart regelen

Afhankelijk van de wensen organiseer ik de crematie of begrafenis, in samenwerking met het uitvaartcentrum. Samen bespreken we de mogelijkheden en ik begeleid u bij de keuzes die u te maken heeft.

De ceremonie vormgeven

Ik denk graag met u mee over een passend afscheid en zorg ervoor dat dit geregeld wordt. Muziek, bloemen, fotografie, een speech, een kerkelijke uitvaartdienst, spirituele bijstand, samenkomst na afloop, een gastenboek, misschien wilt u een bepaald thema; er is van alles mogelijk!

Een geschenk voor het leven

Wilt u iets extra’s doen om het afscheid nog persoonlijker te maken of de herinnering op een blijvende manier te koesteren? Er zijn speciale troost- en herdenkingsgeschenken verkrijgbaar, zoals sieraden, beeldjes, windlichten en nog veel meer. Vraag gerust naar de mogelijkheden, dan denk ik met u mee.

Na de uitvaart

Na de uitvaart zijn er nog een paar zaken die aandacht vragen, zoals bedankkaarten, het uitzoeken van een gedenkmonument (bij een begrafenis) en de asbestemming (bij een crematie). Een week of drie na de uitvaart kom ik graag bij u langs om dit samen te bespreken.