Uitvaartbegeleiding regelen

Er komt veel op u af na het overlijden van een dierbare. Het is een emotionele periode waarin veel keuzes moeten worden gemaakt. Gelukkig hoeft u niet alles tegelijkertijd te beslissen. Ook hoeft u dit niet alleen te doen. Ik kan u in de loop van de dagen stapsgewijs ondersteunen. Samen zorgen wij voor een mooie en passende uitvaart voor uw dierbare.

Het fijne aan mijn uitvaartbegeleiding is dat u niets zelf hoeft te regelen, tenzij u dat graag wilt. U bepaalt namelijk zelf hoeveel ondersteuning u nodig heeft en op welke manier dat gebeurt.

Melden van overlijden

U mag mij dag en nacht bellen wanneer uw dierbare is overleden. Ook wanneer wij elkaar nog nooit hebben gezien of gesproken. Wij spreken telefonisch het juiste moment af voor mijn eerste bezoek. Sommige mensen vinden het fijn als ik er zo snel mogelijk ben, anderen brengen graag eerst nog wat tijd met elkaar door. Ik pas mij geheel aan naar uw wensen.

Echter is het belangrijk dat er voorafgaand aan onze afspraak een arts is langs geweest om het overlijden van uw dierbare te bevestigen. Wanneer uw dierbare thuis is overleden, kan dit de huisarts zijn. In een ziekenhuis of verpleeghuis komt de behandelend arts langs.

Uitvaartbegeleiding regelen
Uitvaartbegeleiding regelen Branderhorst

Onze eerste afspraak

Tijdens onze eerste afspraak is er ruimte voor uw verhaal. U mag mij tijdens deze afspraak vertellen wat uw relatie is tot de overledene en wat er is gebeurd. Van daaruit nemen we de belangrijkste zaken en wat u de komende dagen kunt verwachten rustig door.

De volgende dagen

In de volgende dagen bespreken wij samen al uw wensen voor het afscheid en de ceremonie. Dit kan gebeuren in verschillende gesprekken, zodat u op een rustige en stapsgewijze manier alle beslissingen kunt maken. Hierbij begeleid ik u bij de keuzes die u te maken heeft.

Wij bespreken in deze gesprekken onder andere de laatste zorg voor de overledene, de plek van het opbaren, de kleding, de keuze voor de dag en plaats van de uitvaart en de rouwkaart. Ook denken wij samen na over de invulling van de uitvaart.

Contact opnemen

Hoe verdrietig het ook is, afscheid nemen hoort bij het leven. Nabestaanden dragen de herinnering aan dit afscheid voor altijd met zich mee. Ik help u daarom graag bij het verzorgen van een mooie en passende uitvaart die past bij het leven van uw dierbare en bij de nabestaanden. Wilt u vrijblijvend contact opnemen? Ik sta dag en nacht voor u klaar:
u kunt mij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 06 411 700 06. U kunt ons ook bereiken via e-mail op m@branderhorst-uitvaartzorg.nl.